zondag 13 mei 2007

Kentucky (2)

Vandaag was een geweldige dag die begon met zon en een hele dikke kus voor ons 12 jarig huwelijks jubileum!

Denny’s was een beetje vol dus we zijn voor de eerste – en de laatste– keer bij een Waffle House gaan ontbijten. We werden geholpen door een hele grote dikke vrouw met stoppels van drie dagen. William moest er niet naar kijken omdat hij anders geen hap meer door zijn keel kreeg. “Ze is wel vriendelijk maar……”, zei hij stug naar buiten kijkend hahahahahaha!

De rit naar Louisville was zó gedaan en Dorothy heeft ons zonder moeite naar het Kentucky Derby Museum geloodst wat overigens naast het Churchill Downs race track ligt. Voor de tweede keer deze vakantie hebben wij met onze ANWB-kaart een Tripple A korting gekregen. De dames bij de counter vonden het zo leuk om iemand uit Nederland te ontmoeten (ja alweer) dat wij twee box-seats kregen voor de race van vandaag. Nu wil het toeval dat ik écht nog nóóit paardenraces live heb gezien dus dat kwam wel goed uit. Dezelfde vriendelijke dame gaf ons de tour die ons over het hele terrein bracht en ons uitlegde hoe vol het een week eerder tijdens de Kentucky Derby was en hoe duur de kaarten zijn op die dag. Na de tour maakten wij dankbaar gebruik van de gratis kaarten in box seat 320 J07, vlak voor de finishlijn. William vond wel dat wij iets moesten inzetten op een paard. Hij zette $10 in op paard 2 in race 2 uit omdat hij zo’n leuke naam had n.l.’Freddy from the Bronx’. Laat dat paard nou winnen!! En nu komt het allerleukste: Het paard heette helemaal geen ‘Freddy’ maar Crackalackin. De $ 75 winst zit in een envelopje en dat gaan we in Las Vegas vergokken en hopelijk verdubbelen.

Op naar het Louisville Slugger Museum waar wij van de beveiliger van de parkeergarage een coupon kregen voor een discount. De bat buiten was mega en ik kreeg hem nauwelijks op de foto. Binnen was het een stuk kleiner dan we dachten maar wel ontzettend leuk om nu eens te zien hoe die dingen aan de lopende band gemaakt worden. De rondleiding kregen we van Ron, dus niet die van jou Errol, want deze was écht gespeend van iedere vorm van humor!

Last but not least, een wedstrijd van de Louisville Bats in het Louisville Slugger Museum gekeken waar wij in een winnend vak zaten voor een gratis hamburger in een White Castle.

Ik kan mij voorstellen dat een 12 jarig jubileum in de ogen van een ander er wat anders uit zou zien maar voor ons: Een perfecte dag met heerlijk zonnig weer!

Louisville, 12 mei 2007

6 opmerkingen:

101saigon zei

Hoi,

allebei gefeliciteerd met jullie 12jarige mijlpaal!

Anoniem zei

ja van harte.
jammer voor jullie dat Don er niet was.hij deed het zo goed dat ik bijna van baseball ging houden..

errol

Bill zei

Dank, dank. Deze was een geweldenaar in fleuwe geintjes den deuren intrappen.

101saigon zei

Is dat 1 van de monteurs, ik dacht dat MIA was.

Nils zei

Flapstaart!

Bill zei

Ik kan zien dat ik een beetje Romario was gisteren.

Dank Nils, gisteren de overwinning in de schoot geworpen gekregen. 5-0 achter in de negende en nog winnen, ik werd er niet vrolijk van.