woensdag 16 mei 2007

Is this heaven? No, it's Iowa!

Vandaag hadden we twee hoogtepunten en de eerste lag ongeveer 2 uur rijden van Davenport. Nadat we over de I61, de D41 en de Y21 (die laatste twee stonden niet op de Rand McNally maar Doortje leidde ons er naartoe zonder morren) en over een paar gravel wegen hadden gereden kwamen wij aan op het “Field of Dreams”.

Voor diegenen die niet weten wat dat is moeten even de carrière van Kevin Costner bekijken en dan zie je dat dit een film is.

De filmset van deze legendarische honkbalfilm bestaat nog steeds en ligt in Dyersville Iowa. Het duurt te lang om uit te leggen waar de film over gaat maar hij is de moeite van het kijken waard en de titel van dit epistel is één van de prachtige zinnen uit deze film. Net zoals: “Build it and they will come”, of “Go the distance”. Naast het officiële veld en de Lansdale boerderij ligt een stuk grond waar anderen ook een slaatje uit het geheel willen slaan. Daar staat een souvenir shop en daar zijn we lekker niet in geweest. Wij kochten de cap en het koelkast magneetje gewoon waar we het moesten kopen: in een schuurtje op het terrein.

De weg naar Chicago was minder druk dan we dachten en het was een prachtige route. Jammer dat de zon het vandaag liet afweten.

Het tweede hoogtepunt is “Mother Hubbards”, een sportsbar waar wij onder het genot van een biertje en een bloody Mary voor mij, keken naar ongeveer 4 schermen tegelijk: 3 verschillende honkbal wedstrijden, 1x basketbal en nog een paar andere sporten werden op andere schermen getoond. En alweer komt de titel van dit stukje om de hoek kijken met dát verschil dat Chicago in Illinois ligt.

Tijdens het kijken kwamen wij in gesprek met een Cleveland Indians fan, geboren in de VS maar met Hongaarse ouders. Heel lang verhaal maar we hebben de hele avond over van alles en nog wat – maar voornamelijk over sport – zitten kletsen. We blijven twee hele dagen in deze fantastische stad en waar wij voornamelijk naar uitkijken: UITSLAPEN!!!!!

Chicago, 15 mei 2007

2 opmerkingen:

101saigon zei

Ja reizen kan zwaar zijn.....

Ga morgen voor een paar dagen naar Frankrijk, dus als jullie een paar dagen niets van mij lezen, wees niet bang, ik lees jullie verhalen weer als ik terug ben.

Anoniem zei

Hmmm,Field of dreams