zaterdag 17 maart 2007

Hoosier State

Is de bijnaam voor Indiana. Een Hoosier is een blanke boer zonder slaven, tenminste zo is de naam oorspronkelijk ontstaan waarschijnlijk uit het Indiaans (Appalachian). Hedentendage is het ook de bijnaam voor teams van de Indiana University en natuurlijk van de Oscar winnende film met Gene Hackman over een Indiana high school basketball team. Een van Indiana's beroemste sportmensen is Larry Bird die zichzelf met trots "A hick from French Lick" noemde. Hick staat in dit geval voor boerenpummel en French Lick is een gat ergens in Indiana.

Op naar Indianapolis de hoofdstad van Indiana voor een middagwedstrijd tussen de Indians en de Bats. Indianapolis is ook de stad van de Indiana Pacers en Rick Smits. De tot nu toe enige Nederlander die jarenlang op een hoogste niveau speelde in de NBA. Een sport die in de jaren negentig met o.a. Michael Jordan, die dacht dat hij baseball wel even kon oppakken bij de Chicago Sox, zeer de moeite waard was maar vandaag de dag een HipHop festival is vol met 'in your face' types.

De stad moet niet onaardig zijn met een mooi centrum, een Canal Walk en een mooie mall waarin in iedergeval een Field of Dreams zit. We hebben een hotel genomen met twee restaurants want ik heb zo'n vermoeden dat dit zo'n typisch midwesten stad is waar op zondag na zes uur alles uitgestorven is. We gaan het zien.

Dit is overigens weer een overnachting op punten, ditmaal vanuit de Hilton groep. Is een prima systeem en ik kan iedereen aanraden die in 'ketens' overnacht onmiddelijk een kaart aan te vragen. Voor elke overnachting krijg je een bepaald aantal punten en wanneer je voldoende punten hebt lever je die in tegen een gratis overnachting. Wij hebben er één van het Holiday Inn, het Sheraton, het Marriott en het Hilton. Deze reis hebben we 4 overnachtigingen voor nop.

De volgende dag wordt een flinke rijdag (5 uur) op weg naar Dyersville waar we overnachten in Davenport. Dit is één van de Quad cities en daar is wat te doen om zeven uur.

Hotel: het Hilton en nog niet bekend.
Wanneer: 13 en 14 mei 2007
Weer: TWC

2 opmerkingen:

Willeke zei

Bill en ik wonen op maximaal 10 minuten fietsafstand van het strand. Nederland, dus ook Den Haag, staat bekend om haar vele meren, rivieren en kanalen. Ons zie je er echter NOOIT. Maarrr..... zodra we een middelmatig stroompje ontdekken in het buitenland, zijn we er als de kippen bij. We zullen die canal walk ook echt wel lopen net als vele anderen die we zullen tegenkomen......

WilleBill zei

Nou nooit, op Scheveningen komen we regelmatig.