woensdag 21 maart 2007

Beste Food & Drink

 • Beste Ballparkfood: Boog's Barbecue (John Wesley "Boog" Powell: voormalig Orioles firstbaseman tweevoudig Worldserie's winner 1966 en 1970) zijn Pit Beef is onovertroffen.
 • Beste Burger: Eerste reis naar de VS een restaurantje op de weg tussen Miami en Key West. Gezeten in de zon uitkijkend over al die prachtige kleuren blauw van de zee daar. Beste burger ooit.
 • Beste Buffalo wings: de sportsbar van het Sheraton in New York (7th Avenue on 53rd Street) precies zuur en heet genoeg. Perfect!
 • Beste Chinees: Een zaakje in Chinatown San Francisco. Vol met Chinezen en twee blanke toeristen (wij dus). Heerlijk gegeten al sla je me dood wat. Tis het achtste restaurant aan je rechterhand als je de poort van Chinatown door bent. Die met die Duck in het raam. Ha, ha.
 • Beste Chips: Ketlle Cooked van Lays, jammer genoeg hier niet verkrijgbaar.
 • Beste Domestic Beer: Sam Adams, heerlijke volle smaak en een prachtige roodbruine kleur. Van het vat proberen!
 • Beste Italiaan: Olive Garden al kan ik me niet voorstellen dat er bv in little Italy Balmer geen betere te vinden is. In mei proberen.
 • Beste Koffie: Starbucks al vind ik het ook overhyped. Ander pluspunt van Starbucks: ze hebben er Wifi.
 • Beste Lobster: de Barking crab al was het alleen al vanwege de steen.
 • Beste Mix: Jim Beam en Coke. Neem een niet te groot glas, veel ijs, weinig Cola en Jim Beam.
 • Beste Ontbijt: Cheyenne Diner in NY. Zit op 411 9th Ave (Cross Street: 33rd Street) vlakbij de Garden. Ik ben er nog niet geweest zonder dat er niet minstens twee tafeltjes vol met agenten zaten.
 • Beste Pretzel: de cinnamon pretzels at CY. Kan je Willeke voor wakker maken. Er is maar één kraampje en het zit beneden onder de stands.
 • Beste Prijs/kwaliteit: Outback, ze hebben de goede gewoonte om een tweede biertje in het ijs naast je te zetten. Go and see for yourself.
 • Beste Softdrink: Mountain Dew die ik en tot grote ergernis van Willeke maar consequent Mountain Drew blijf noemen.
 • Beste Steak: Ruth's Chris, de Filet sizzelt zo van de broiler je bord op.
 • Beste Vietnamees: Geen idee hoe het heet maar zet mij in Boston neer en ik loop er zo naartoe. Willeke verteld begin mei wel hoe die heet.
 • Beste Water: Alles eigenlijk buiten kraanwater met uitzondering van Cambridge waar ze een fortuin aan de zuiveringsinstallatie hebben uitgegeven. Wij hebben vaak Poland Spring.
 • Beste Wraps: Een onooglijk zaakje dat wij tegenkwamen in California op een kustweg richting San Diego. Vol met Mexicanen en voortreffelijke wraps.
 • Beste IJs: Tom (Ben) & Jerry's. De helft goedkoper dan hier.
 • Beste Zalm: Chinook salmon gegrild in een van de vele restaurants overlooking the water in Seattle. Gaan we zeker weer doen in mei.

Feel free to ad your own in reacties!

7 opmerkingen:

Nils zei

Ha ha! Prachtig!

De steen van de Barking Crab! Doen we niet moeilijk over het feit dat die toko een tijdje dicht moest omdat de vers-water-slang van de lobsta-tank op minder dan een meter van de riool pijp water naar binnen zoog om het één en andert te verversen... Ah, vandaaaaar dat die kreeften zo fuckin groot zijn in de Barkin Crab? ;-)

Olive Garden is 3x niets. Als je echt (goed) Italiaans wilt eten, kunnen we dat best regelen hier in The North End (gaat wel ten koste van de Sam Adams tijd). Ruth's Chris is idd erg goed, maar ben ooit in een steakhouse geweest in Toronto dat mij werd aangeraden door de portier van't Hilton, waar ook de Ruth's Chris in is gevestigd - en terecht! Beter dan RC's. Probeer anders ook eens de Capitol Grille (3 locaties hier in Boston, maar ook anderen in de VS, at in nov. in Vegas tegenover de Wynn) of Morton op Boylston Street in Boston.

Ja! Bier! Sammetjes, Harpoon IPA, Smutty Nose The Old Brown Dog, Anchor Steam... Zoveel keuze ;-)

Effe verder lezen!

WilleBill zei

Ja Toronto zijn we ook geweest op jouw aanraden maar ook in Ft Lauderdale en Balmer.

willeke zei

Beste Chinees: Nou ik denk toch echt dat het niet de achtste maar de 6e winkel links is hoor. En hij had niet 1 maar twee Ducks in de etalage.

De Pretzels van Uncle Teddy's op de begane grond van CY zijn de beste zoete pretzels die er op de hele wereld te vinden zijn. Je hoeft me er niet voor wakker te maken, houd er één onder mijn neus en ik eet hem in mijn slaap op. Wedden!!

Nils zei

Zoete pretzels?!

ZOUT, man, ZOUT!!

Chinatown in SF heeft erg veel goede chinezen, maar ga niet naar de Sushi Boat toe - of hoe die tent ook heet no. 7 van de poort ha ha.

Sushi op bootjes die rondvaren in een poel van bacterien en als je de vis eraf haalt en briefjes gaat rondsturen op de bootjes zien ze er geen humort in. Zonde van je geld ;-)

Beste kroeg in de VS? In de zomert The Rockmore! (therockmore.com)

Bootje haalt je op, lekker kansloos aan de biertjes op zee, boten en vissen om je heen, bootje brengt je terug -> helemaal af! :-)

WilleBill zei

Heeft die Sushi Boat ook een Duck in het raam? Ha, ha.

Willeke zei

Bill houdt er niet van maar ik wel: Crab cakes!! De beste crab cake die ik ooit gegeten heb kun je krijgen in G&M vlakbij Baltimore. Je kunt ze ook zelf maken. Dit is hun website:
http://www.gandmcrabcakes.com/directions.php

Ze hebben er trouwens ook een fantastische carrot cake!

101Saigon zei

Yes, Starbucks, feels like home, ik weet nog wel toen wij in het buitenland zaten, als er een Starbucks was gingen we er altijd heen, helaas geen in NL, over een paar weken naar Londen kan ik het daar weer proberen.