zondag 18 februari 2007

Baltimore

Baltimore! is een stad in de staat Maryland aan de Amerikaanse oostkust met ruim 650.000 inwoners en een agglomeratie van ruim 2 miljoen inwoners. De stad is gelegen aan de Chesapeake Bay. Het is een van de belangrijkste havensteden van de Verenigde Staten en mede daardoor ook een belangrijke industriestad.


Het woonhuis en graf van Edgar Allan Poe zijn in Baltimore te vinden. Frank Zappa en de acteur Edward Norton zijn beroemde zonen van Baltimore.


Mooi zal je denken, maar waarom gaan jullie daar zo vaak naar toe. Zal het vertellen.


Dit begint eigenlijk in de winter van 1998. In het AD las ik in de zaterdagbijlage een heel stuk over de InnerHarbor van Baltimore en hoe dit opgeknapt was. Wij wilden naar Boston vliegen en met de auto naar het zuiden afzakken. Ach, Baltimore ligt dan op de weg. Op 4 mei 1999 checkte wij in bij het HI op Lombard. Een stad bekijk je het beste te voet dus wij liepen via Eutaw naar beneden en daar was de Yard.

Het kwartje viel, natuurlijk de Orioles spelen hier en ik was al op weg naar de boxoffice. "Kom rond vijf uur terug en ik heb prachtige plaatsen voor u" vertelde de dame aan het loket en zo geschiede. Om vijf uur wij terug en ja hoor prachtige plaatsen. Voor de kenner, section 28 row ZZ. Het begin was duidelijk voor de Chicago wat resulteerde in een 4-0 achterstand na drie innings. Willeke vond het prachtig, nu ja niet de wedstrijd maar de mensen, het eten en niet te vergeten de pitcher Scott Erikson van de Orioles Na de derde inning begonnen de O’s wat terug te komen en na negen innings was het 5-5. Extra innings dus. Nu ja innings, het werd er maar één, de tiende. Bases loaded en Harold Bains aan slag. Onze eerste live Grand Slam Homerun. Heel de Yard op zijn kop en wij ook. Sindsdien zijn we fans en zien ze ons bijna elk jaar in 'Balmer'. Things to do in Baltimore!

Baltimore 2007 voor ons:

Hotel: Baltimore Marriott Inner Harbor at Camden Yards

Tickets: Section 12 LB, row PP, seats 5-6 en section 344 UB, row BB, seats 7-8

Vervoer: Delta Airlines 5407

Wanneer: 5 en 6 mei 2007

Weer: TWC

Volgende keer: Atlanta.

Geen opmerkingen: